Schaaklessen

Schaakacademie Limburg VZW

Chess Magnet School is een boeiende trainings- en coaching omgeving voor alle schakers van beginnend tot gemiddeld niveau.

Chess Magnet School (CMS)

Chess Magnet School (CMS)

De Chessmagnetschool, afgekort CMS is een website ontwikkeld door enkele Amerikaanse topschakers. De SLim koos deze site omdat hij de mogelijkheid biedt aan de SLim-coaches om de inspanningen, vooruitgang en blinde vlekken bij de leerlingen op te volgen via een apart coaching programma. De site is in het Engels, maar de kinderen kunnen gebruik maken van een vertaalprogramma dat we ontwikkeld hebben.

Hier kun je de vertaalhulp voor CMS in Excel downloaden.

Opdrachten

CMS schotelt de leerling een aantal opdrachten voor. De leerling speelt elke stelling interactief uit tegen de computer en krijgt eventueel aanwijzingen (pijlen, gekleurde velden…) waar nodig. De opgaven zijn in het begin gemakkelijk, maar worden steeds moeilijker. Als de leerling snel vordert, dan zal het systeem ook sneller moeilijke oefeningen opgeven.

Vorderingen

De coach kan op regelmatige basis de vorderingen van de leerling volgen en kan zien met welke thema’s de leerling problemen heeft. Op basis hiervan kan hij zelf opdrachten selecteren voor de leerling. Ook ratingtests zijn mogelijk.

Elorating

Het systeem genereert een elorating, die de sterkte van de speler aangeeft. Maximaal is 2000 Elo bereikbaar. Bovendien kan de leerling op regelmatige basis een adellijke titel verwerven, wat een extra motivatie betekent.

Wat zijn de voordelen van CMS?

  • Het schaakniveau van de leerling zal spectaculair de hoogte in gaan;
  • De opdrachten zijn zeer gevarieerd, maar er is ook voldoende herhaling;
  • Het Engels van de leerling zal er ook op vooruit gaan. Alle opdrachten zijn in het Engels, maar mocht dit een beetje te moeilijk zijn kan je een vertaalprogramma laden dat je samen met CMS kan opstarten;
  • Het is een computerprogramma met “psychologisch inzicht”: nadat je een reeks opgaven gehad hebt waar je niet mee weg kunt, zal het pakket je als opkikkertje een serie gemakkelijkere oefeningen voorschotelen;
  • De leerling werkt op zijn eigen tempo, waar en wanneer hij wil. Dus geen afspraken dat coach en leerling op hetzelfde moment achter hun PC dienen te zitten;
  • Iedere gebruiker van dit programma wordt een ‘klas’ en coach toegewezen, zodoende kan de coach je opvolging verzekeren.
  • Voor de coach neemt dit niet meer tijd in beslag dan de tijd die je ’s morgens gebruikt om je mails of facebookberichten te lezen;
  • Je kan dit programma één maand gratis uittesten.

Wat zijn de nadelen van CMS?

Dit pakket is behoorlijk verslavend. De leerling zal dus nog amper tijd willen vrijmaken om op de computer bezig te zijn met andere waardeloze spelletjes.

We geven het toe, dit is een brok promo-talk, maar dit pakket is werkelijk zo goed dat alle coaches van de SLim met pijn in het hart dromen van het niveau dat ze bereikt zouden hebben, als zij dit pakket 20 jaar eerder ontdekt hadden.Kortom, een absolute aanrader!

Wil je 4 weken gratis proberen?

Stuur een mailtje naar Ton Montforts. Voor € 25,00 krijg je dan een abonnement voor 1 jaar.

Leerlingen van de SLim hoeven dit niet te doen. Je lesgever regelt het rechtstreeks vanaf het moment dat je in aanmerking komt voor het gratis proefabonnement:

  • Kinderen die het proefabonnement CMS verdiend hebben via ChessKid en na afloop van het proefabonnement CMS bewezen hebben zeer regelmatig met het programma te werken en minstens 1000 CMS-elopunten hebben behaald;
  • Kinderen die stap 5 behaald hebben, krijgen een jaarabonnement ter waarde van 25 euro;