Schaaklessen

Schaakacademie Limburg VZW

Onder het motto: “De boog moet niet altijd gespannen staan.”

Andere Activiteiten

Het Schaakweekend

Al van bij de oprichting van de SLim maakt schaak minnend Limburg kennis met het schaakweekend.

Het schaakweekend is een weekend met een prachtige mix van spelletjes en schaakactiviteiten. Zowel kinderen die nog maar net de schaakwereld zijn binnengestapt, als spelertjes die al aan toernooien deelnemen, vinden er een aanbod op maat. Het schaakweekend vindt steeds plaats in de periode van het weekend van Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart. Alle informatie omtrent hét niet te missen evenement is hier terug te vinden.

Schaakweekend
SLimdag

De SLimdag

De SLimdag is een jaarlijks evenement met als vaste ingrediënten een educatief spel waarbij schaken op een speelse manier gelinkt wordt aan een cultureel, historisch of aardrijkskundig onderwerp. Deze namiddag is ook de traditionele seizoen afsluiter en een leuk alternatief voor de proclamatie van het schooljaar met een ijsje of pannenkoeken voor àlle leerlingen van de SLim. Natuurlijk wordt onze namiddag afgesloten met een leuk schaaktoernooitje.

Schaakstages

Schaakstages zijn schaaklessen rond een specifiek thema waarvoor gemotiveerde kinderen van verschillende leslocaties maar met een gelijkaardig niveau worden uitgenodigd door de SLim. De schaaksstages kunnen gegeven worden door een schaakleraar van de SLim of een topschaker. Deelname aan deze stages zijn inbegrepen in het lesgeld.

Uitzendingen 01

Uitzendingen

Onder uitzendingen wordt verstaan:

  • deelname aan meerdaagse schaaktoernooien in binnen –en/of buitenland, die jaarlijks geselecteerd worden door de SLim;
  • deelname aan het Europees of Wereldkampioenschap Schaken voor de Jeugd (EYCC of WYCC) voor kinderen die zich hiervoor geplaatst hebben;

De SLim kan hiervoor de toernooideelname faciliteren, door eventueel te voorzien in een financiële tegemoetkoming voorzien in de vorm van een geheel of gedeeltelijk terugbetaling van het inschrijfgeld, of van een motivatiepremie, een geschenk in natura en/of gratis begeleiding tijdens het toernooi.

De filosofie van de SLim wat de ondersteuning van de uitzendingen betreft is gebaseerd op:

  • leerlingen (internationale) toernooi-ervaring laten opdoen
  • motiveren van de leerlingen
  • leerlingen belonen en/of danken voor de geleverde prestaties in naam van de SLim