Schaaklessen

Schaakacademie Limburg VZW

De SLim legt de focus op de opleiding en de begeleiding van jonge schaakspelers.

Missie en visie

Schaaklessen voor kinderen

Uit de alsmaar stijgende vraag naar een goede en gedegen schaakopleiding zijn er in de verschillende provincies organisaties opgericht die zich toespitsen op het aanbieden van een georganiseerde en kwaliteitsvolle schaakopleiding. Limburg kon en mocht niet achterblijven. De tendens van het jeugdschaak in Limburg is vergelijkbaar met die in de andere provincies, doch minder uitgesproken.

De gevormde schaaktrainers geven les in verschillende stappen naargelang hun persoonlijk schaakniveau en de categorie van hun diploma.

Een kwaliteitsvolle schaakopleiding

Om een kwalitatief hoogstaande opleiding te kunnen garanderen gaat onze aandacht zowel naar het verhogen van het niveau van de gediplomeerde schaaktrainers als naar de vorming van nieuwe schaaktrainers.

Een continue schaakopleiding

De SLim garandeert een continuïteit van de opleiding. Ze engageert zich voor het jaarlijks opstarten van de eerste stap en biedt aan alle deelnemers de mogelijkheid aan om de volledige cyclus te doorlopen, tot en met de zesde stap.

Een gestructureerde schaakopleiding

Aangezien de huidige vraag naar een kwaliteitsvolle jeugdopleiding groter is dan het aanbod is een gezamenlijke aanpak, waarbij de beperkte beschikbare middelen optimaal worden ingezet, onontbeerlijk.